Algemene levering – en verkoopvoorwaarden van Expert Roothoofd (BE 0844 977 193)

  1. Algemeen.
    1. Expert Roothoofd handelt onder de naam EXPERT ROOTHOOFD en ROOTHOOFD BV.
    2. Deze algemene leverings- en verkoopvoorwaarden zijn van toepassing op alle door derden, verder opdrachten te noemen, met Expert Roothoofd of Roothoofd BV te noemen, gesloten overeenkomsten met betrekking tot de levering van materialen en producten, uit te voeren werkzaamheden en adviezen.
    3. Afwijkingen op deze voorwaarden zijn alleen bindend indien deze uitdrukkelijk door Expert Roothoofd aan opdrachtgever schriftelijk zijn bevestigd.
    4. Deze leverings- en verkoopvoorwaarden worden geacht door opdrachtgever aanvaard te zijn, zelfs ingeval deze in tegenspraak zijn met de voorwaarden van de opdrachtgever.
    5. Indien wij met toestemming van opdrachtgever, met onze werkzaamheden aangevangen zijn, dan is hiermede opdrachtgever akkoord met de door ons gezonden overeenkomst en de daarop betrekking hebbende algemene voorwaarden en eventuele aanvulling hierop.
  2. Offertes, overeenkomsten en uitvoeringsbepalingen.
    1. Alle offertes/ overeenkomsten zijn vrijblijvend, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Roothoofd BV behoudt zicht het recht de offerte/ overeenkomst niet gestand te doen ook al is deze door de opdrachtgever geaccepteerd.
    2. Alle offertes/ overeenkomsten zijn gebaseerd op gegevens verstrekt door de opdrachtgever. Eventuele bijzondere eisen dienen door de opdrachtgever uitdrukkelijk in diens aanvraag vermeld te worden. Opdrachtgever dient te controleren of de bijzondere eisen in de door Expert Roothoofd uitgebrachte offertes/ overeenkomsten zijn verwerkt. Eventuele schaden en/of extra kosten welke in een later tijdstip ontstaan door het niet vermelden en/of niet controleren van de gestelde eisen, kunnen nimmer op Expert Roothoofd worden verhaald.
    3. Bouwkundige werkzaamheden zijn niet in de offerte/ overeenkomsten inbegrepen tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
    4. Wij gaan ervan uit dat onze werkzaamheden uitgevoerd worden in ruimten welke beschermd zijn tegen regen, lekwater, tocht, direct zonlicht en eventuele andere weersinvloeden. Indien niet aan deze voorwaarden wordt voldaan zal eventuele vervolgschade niet op Expert Roothoofd verhaald kunnen worden. Eventuele meerkosten door meer uren zijn voor rekening opdrachtgever.
    5. Ter plaatse van de werkplek dient door de opdrachtgever voldoende elektriciteit en stromend water kosteloos ter beschikking gesteld te worden. Aansluitpunten maximaal 25 meter van ieder punt van de vloer en vooraf voorzien.
    6. De opdrachtgever dient kosteloos een afsluitbare ruimte ter beschikking te stellen voor het opbergen van materiaal en materieel van Expert Roothoofd. Opdrachtgever is aansprakelijk voor beschadiging en vermissing van materiaal en materieel van Expert Roothoofd.
    7. De opdrachtgever is aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van het te vroeg betreden, belasten, of overbelasten van de door Expert Roothoofd geleverde werken. Indien er nazorg dient uitgevoerd te worden ,zoals water geven, en deze worden niet uitgevoerd zijn eventuele schade ten lasten van de opdrachtgever.
    8. De opdrachtgever dient zorg te dragen voor een verwarmde schaftplaats, alsmede een sanitaire voorziening voor onze werknemers gedurende onze werkzaamheden.
    9. Bij openluchtwerken dienen waterplassen t.g.v. neerslag en de sneeuw door de opdrachtgever te worden verwijderd.
  3. Uitvoeringstermijn.
    1. De planning van onze werkzaamheden zal in goed overleg plaatsvinden echter dienen minimaal 4 weken voor uitvoering plaats te vinden. De definitieve uitvoeringsdatum zal ten aller tijde door Expert Roothoofd bepaald worden.
    2. Overschrijding van eventuele opleveringstermijnen kunnen nimmer leiden tot schadevergoedingen op welke wijze dan ook. Onder oplevering wordt verstaan de feitelijke beëindiging van de door Expert Roothoofd uit te voeren werkzaamheden, ongeacht disputen over kwaliteit en deugdelijkheid van het werk.
  4. Meerwerk en extra kosten.
    1. Onder meerwerk wordt verstaan alle door de opdrachtgever gewenste leveringen en werkzaamheden welke niet vermeld zijn in de offerte/ overeenkomst.
    2. Meerwerk geeft Expert Roothoofd het recht dit te factureren. Op meerwerk zijn ook alle in de offerte/ overeenkomst genoemde bepaling van kracht.
    3. Indien Expert Roothoofd niet bereid is meerwerk te verrichten, kan dit niet leiden tot annuleren van de overeenkomst.
    4. Eventueel meerwerk welke automatisch ontstaat tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn voor rekening van opdrachtgever.
    5. Indien de werkzaamheden niet op de afgesproken datum of tijd kunnen worden uitgevoerd, zullen alle door Expert Roothoofd gemaakte kosten ten behoeve van uitvoering van haar werkzaamheden zoals loon-, reis-, transportkosten, alsmede kosten van derden welke door C-C zijn ingehuurd geheel voor rekening van opdrachtgever zijn.
    6. Extra kosten als gevolg van niet tijdige (toe)levering van de door opdrachtgever geleverde materialen, zullen door Expert Roothoofd aan opdrachtgever gefactureerd worden.
  5. Tussentijdse prijsverhogingen.
    1. Expert Roothoofd behoudt zicht het recht voor haar prijzen in geval van wijziging in loonkosten, sociale lasten, grondstofprijzen, transportkosten e.d. te herzien en aan de opdrachtgever door te berekenen.
  6. Klachten en geschillen
    1. Klachten dienen schriftelijk en met duidelijke omschrijving binnen 8 dagen na factuurdatum te worden ingediend.
    2. Klachten welke ontstaan zijn door verborgen gebreken van door derden geleverde een/of uitgevoerde werkzaamheden kunnen niet op Expert Roothoofd verhaald worden.
    3. De gegronde bevinding van eventuele klachten kan tot niets anders dan hetzij tot verbetering hetzij tot vermindering van de aanneemsom leiden.
    4. Eventuele reparaties/verbeteringen mogen nimmer worden uitgevoerd zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Expert Roothoofd. Indien dit zonder schriftelijke toestemming is geschied zullen de kosten niet op Expert Roothoofd verhaald kunnen worden.
    5. Klachten schorten de betalingsverplichting niet op.
    6. Geschillen zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechtbank in arrondissement van Expert Roothoofd.
    7. Indien Expert Roothoofd naar aanleiding van een klacht van de opdrachtgever tot expertise besluit, zijn de kosten van de deskundigen van de opdrachtgever.
  7. Aansprakelijkheid
    1. De aansprakelijk van Expert Roothoofd voor schade veroorzaakt door grove gebreken van het geleverde zal nimmer het nettobedrag, van de geleverde te boven gaan c.q. de overeengekomen prijs per eenheid zal slechts gelden voor dat deel waarop eventuele klacht betrekking heeft. Overige directe of indirecte schade, waaronder schade van derden of winstderving wordt nimmer vergoed. De aansprakelijkheid geld slechts in geval van grove schuld of nalatigheid van Expert Roothoofd.
  8. Annulering/Opschorting
    1. Indien de opdrachtgever de overeenkomst wil annuleren is hij tenminste 40% van de overeengekomen aanneemsom als schadevergoeding verschuldigd, onverminderd het recht van Expert Roothoofd om volledige schadevergoeding te vorderen.
  9. Betalingen
    1. Indien niet uitdrukkelijk anders schriftelijk overeengekomen dienen de facturen van Expert Roothoofd contant betaald te worden, zonder korting, op de dag van storten of telefonische overboeking op een door Expert Roothoofd aan te wijzen bankrekeningnummer.
    2. Indien opdrachtgever niet binnen de overeengekomen periode betaald dan is opdrachtgever aan Expert Roothoofd rente verschuldigd van 10% per maand van het verschuldigde bedrag voor elke maand of gedeelte daarvan. Met een startbedrag van €75,00 + btw. Voor elke aanmaning die per post wordt verstuurd, is een vergoeding van €7,50 verschuldigd.
    3. Expert Roothoofd heeft het recht een betaling direct opeisbaar te stellen en/of een voorschot en/of bankgarantie te verlangen alvorens tot uitvoering van de werkzaamheden over te gaan.
    4. De opdrachtgever is door het sluiten van de overeenkomst verplicht tot het betalen van alle kosten die Expert Roothoofd maakt ter incassering van haar vorderingen ongeacht de in lid 2 bedoelde rentevergoeding. Onder deze kosten worden onder alle kosten begrepen welke door Expert Roothoofd gemaakt worden ter incassering van het te vorderen bedrag. De buitengerechtelijke kosten zoals incassokosten worden hierbij vastgelegd op 15% van het openstaande bedrag, zonder dat Expert Roothoofd dient aan te tonen dat deze kosten daadwerkelijk gemaakt zijn.
    5. De opdrachtgever zal geen enkel bedrag van het bedrag van de rekening van Expert Roothoofd mogen inhouden. Opdrachtgever doet uitdrukkelijk afstand van enige tegenvordering zijnerzijds.
  10. Btw tarief.
    1. Renovatiewerken aan privéwoningen die ouder dan 10 jaar zijn “Btw-tarief : Bij gebrek aan schriftelijke betwisting binnen een termijn van één maand vanaf de ontvangst van de factuur, wordt de klant geacht te erkennen dat (1) de werken worden verricht aan een woning waarvan de eerste ingebruikneming heeft plaatsgevonden in een kalenderjaar dat ten minste tien jaar voorafgaat aan de datum van de eerste factuur met betrekking tot die werken, (2) de woning, na uitvoering van die werken, uitsluitend of hoofdzakelijk als privé- woning wordt gebruikt en (3) de werken worden verstrekt en gefactureerd aan een eindverbruiker. Wanneer minstens één van die voorwaarden niet is voldaan, zal het normale BTW-tarief van 21%. van toepassing zijn en is de afnemer ten aanzien van die voorwaarden aansprakelijk voor de betaling van de verschuldigde belasting, interesten en geldboeten”. Btw-attest wordt vermelding op factuur • 07.01.2022 4/6 •
      Renovatiewerken aan privéwoningen die ouder dan 15 jaar zijn “Btw-tarief : Bij gebrek aan schriftelijke betwisting binnen een termijn van één maand vanaf de ontvangst van de factuur, wordt de klant geacht te erkennen dat (1) de werken worden verricht aan een woning waarvan de eerste ingebruikneming heeft plaatsgevonden in een kalenderjaar dat ten minste vijftien jaar voorafgaat aan de datum van de eerste factuur met betrekking tot die werken, (2) de woning, na uitvoering van die werken, uitsluitend of hoofdzakelijk als privé- woning wordt gebruikt en (3) de werken worden verstrekt en gefactureerd aan een eindverbruiker. Wanneer minstens één van die voorwaarden niet is voldaan, zal het normale BTW-tarief van 21%. van toepassing zijn en is de afnemer ten aanzien van die voorwaarden aansprakelijk voor de betaling van de verschuldigde belasting, interesten en geldboeten.” • Woningen voor gehandicapten “Btw-tarief: Bij gebrek aan schriftelijke betwisting binnen een termijn van één maand vanaf de ontvangst van de factuur, wordt de klant geacht te erkennen dat (1) de werken worden verricht aan een woning die, in ieder geval na de uitvoering ervan, specifiek aangepast is om door een gehandicapte als privéwoning te worden gebruikt, (2) die woning bestemd is om te worden verhuurd, door één van de personen bedoeld in rubriek XXXII, § 1, 1°, van tabel A van de bijlage bij het koninklijk besluit nr. 20 van 20 juli 1970 tot vaststelling van de tarieven van de belasting over de toegevoegde waarde en tot indeling van de goederen en de diensten bij die tarieven en (3) die werken worden verstrekt en gefactureerd aan één van de personen bedoeld in rubriek XXXII, § 1, 1°, van tabel A van de bijlage bij het voormelde koninklijk besluit nr. 20 van 20 juli 1970. Wanneer minstens één van die voorwaarden niet is voldaan, zal het normale btw-tarief van 21 %. van toepassing zijn en is de afnemer ten aanzien van die voorwaarden aansprakelijk voor de betaling van de verschuldigde belasting, interesten en geldboeten.”
  11. Overmacht.
    1. Overmacht waaronder verhindering door of van onderaannemers of leveranciers van Expert Roothoofd schorten de verplichtingen van Expert Roothoofd tot uitvoering van de overeenkomst op, zonder dat Expert Roothoofd tot enige schadevergoeding gehouden is. Expert Roothoofd heeft het recht bij overmacht de opdracht, zonder verplichting tot schadevergoeding te annuleren. Dit geldt ook indien Expert Roothoofd door haar leveranciers en onderaannemers niet in staan gesteld wordt, ongeacht de reden, te presenteren.
  12. Eigendomsvoorbehoud.
    1. Alle door Expert Roothoofd verkochte materialen en vervaardigde stukken blijven ons eigendom tot dat opdrachtgever volledig zijn betalingsvoorwaarden (zie artikel 9) heeft voldaan.
  13. Privacy en persoonsgegevens.
    1. Alle persoonlijke gegevens die worden verstrekt door de klant worden uitsluitend gebruikt voor het verwezenlijken van opdrachten die de klant heeft toevertrouwd aan Expert Roothoofd. Deze gegevens zijn beveiligd ter bescherming en garantie tegen diefstal, hacking, vernietiging of falsificatie. De gegevens van de klant zijn alleen toegankelijk door personen die gemachtigd zijn ze te verwerken en dit uitsluitend in het kader van de opdrachten die de klant heeft toevertrouwd.
    2. Expert Roothoofd mag te allen tijde foto’s nemen van de uitgevoerde werken en deze gebruiken voor hun website. Er zal altijd voor gezorgd worden dat er geen vertrouwelijke informatie van de opdrachtgever zichtbaar is.
  14. Aanvulling op deze algemene voorwaarden.
    1. Alle algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van toeleveranciers van Expert Roothoofd zijn onverminderd van kracht op de offertes en/of overeenkomst van Expert Roothoofd. Deze zullen op verzoek van opdrachtgever toegezonden worden.
    2. De in offertes/overeenkomsten vermelde aanvullende voorwaarden gelden als aanvulling op deze voorwaarden.